{ "title": "Sülük Nasıl Sterilize Edilir", "image": "https://www.suluk.gen.tr/images/Suluk-Nasil-Sterilize-Edilir-27.jpg", "date": "20.01.2024 17:59:13", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "
Sülük Nasıl Sterilize Edilir; Sülük omurgasızlar ailesinden bir solucan türüdür. Sülük insanlarda şifa amacıyla kullanılan bir hayvandır da denebilir. Aktarlardan kolaylıkla bulunabilir. Hatta ev ortamında da sülük beslemek mümkündür. Sülüğün kullanılışı insan vücudu üzerinine bırakılır, sülüğün yapışması istediği bölge jilet ile kıllardan arındırılır. Daha sonra sülüğün yapışması istenen bölgeye iğne yardımı ile minik kan çıkacak kadar bir delik açılır. Sülüğün kanın kokusunu alarak o bölgeyi ısırması beklenir. Sülük çok geçmeden o bölgeyi ısıracak ve kanı emmeye başlayacaktır. Sülük kanı emdiği için değil tükürüğündeki bir madde sayesinde kanın pıhtılaşma özelliğini kaybettirir ve insan sağlığında bu yarar sağlamaktadır. Sülük yeteri kadar kan emdikten sonra, sülük o bölgeden alınır. Alınan bölgeye antibiyotik içerikli krem sürülür, çünkü bölgede çok da küçük olmayan bir delik açılmıştır.

Sülüğün Uygun Şekilde Sterilize Edilmesi

Sülük bölgeden alındıktan sonra büyük ihtimalle ölecektir. Sülüğü sterilize etmek önemlidir çünkü sülükler bölgedeki enfeksiyon ve bakterilerin olduğu kanlarla beslenirler. Bu bakterilerin başkalarına bulaşmaları ve kimseyi olumsuz etkilememesi için sülüğün uygun şekilde sterilize edilmesi gerekmektedir. Sülüğün ölmesi steril edilmesinden daha güvenli bir yoldur, sülüğün ikinci kez bir başka hasta tarafından kullanılması da pek fazla önerilen bir işlem değildir. Tabi ki uygun koşullar çerçevesinde steril edilmiş bir sülük 2'inci hatta üçüncü kez de kullanılabilir. Hasta bölgenin iyileşmesi için; pis kanı çekmiş bir sülük sterile işleminin ardından 10 gün sonra tekrardan kullanılabilir.

Kullanılmış Sülüğün Uygun Şekilde Sterilize Edilmesi
Hazırlanan Karışımın İçersinde
" } ] }