{ "title": "Sülük Beslemek", "image": "https://www.suluk.gen.tr/images/Suluk-Beslemek-41.jpg", "date": "21.01.2024 22:50:52", "author": "Esma Mutlu", "article": [ { "article": "Sülük beslemek, kulağa itici gelebilir. Sülüklerin uzunluğu yaklaşık olarak 15 cm kadardır. Sülükler sularda yaşarken karada yaşayanları da vardır. Yarı karada yaşayanlar da vardır. Yeryüzünde çok fazla sayıda sülük çeşidi mevcuttur. Sülükler herhangi bir yiyecek yemeden 4 ay kadar bir süre yaşamaya devam edebilirler. Sülükler kan ile beslenir iken doğada kurbağa ve balıkların kanı ile beslenirler. Eğer evde sülük besleniyor ise gün aşırı sülüklerin bulunduğu su değiştirilmelidir. Sülükler beslenmek isteyen kişiler sülüklerin bulunduğu suyun sıcaklığına ve suyun klorlanmamış olmasına çok dikkat etmelidir. Sülüklerin içerisinde durduğu su çeşme suyu olmamalıdır. Sülüklerin bulunduğu kap güneş ışığı ile direkt temasta bulunmamalıdır. Sülüklerin içerisinde bulunan kaplar kapak ile kapatılmalıdır. 20 litre suya 1 adet sülük bırakılmalıdır. Bunun sebebi ise sülüklerin birbirinden yorulmasından kaynaklanmaktadır. 20 litrelik şişelerde çok sayıda yer alan ve güneş ışığına maruz kalan sülükler birkaç gün içerisinde yaşamlarını yitirirler. Bu sebep ile sülüklerin bulunduğu kap gölgede durmalıdır. Sülüklerin bulunduğu ortam soğuk olmamalıdır. Eğer sülükler düzenli bir şekilde beslenirler ise 6 yaşına kadar hayatta kalabilirler.

Büyük Akvaryumlara Sülük Beslemek

Sülüğün gelişimi çevre ve su sıcaklığı ile ilgili bir durumdur. Yumurtadan ilk çıkan sülük 1.7 cm uzunluğunda olurken yumurtadan çıkan yavru sülükler uzun bir süre beslenmeden yaşamaya devam edebilirler. Yumurtadan yeni çıkan yavrular aç kaldıkları zaman 93 gün sonra ölmeye başlar iken, 120 gün sonra da toplu olarak ölümler gerçekleşmeye başlar. Aç kalan yavru sülüklerin tamamı ise 125 gün sonra hayatını kaybeder. Yumurtadan çıkan sülüklerin hemen beslenmesi gerekse de yavru sülüklere yemleri 10-20 gün içerisinde de verilebilir. Yavru sülükleri ikinci besleme 1-1.5 ay sonra olur iken, üçüncü beslenme ise 1.5-2 ay sonra olmalıdır. Yavru sülüklere ilk iki beslemede kurbağa kanı verilebilir. Daha sonraki beslenme süreçlerinde ise yavru sülüklere memeli hayvanların kanı verilmelidir. Bu beslenme şekli ile yavru sülükler yaklaşık 8-10 ay sonra 3.0-6.5 gram ağırlığına erişirler.

Küçük Kaplarda Sülük Beslemek

Sülüklerin bazı türleri küçük akvaryum veya kavanozlarda beslenebilir. Sülüklerin kokonlarını kolayca bırakabilmesi için bu küçük akvaryumların yahut kavanozların dibine kil toprak bırakılmalıdır. Sülükler kokonlarını kap içerisine koyulan kil toprak üzerine koyar. Yumurta içerisinden çıkmaya başlayan yavru sülükler temiz su olan başka bir kaba alınır ve bu kapta beslenme gerçekleşir.

Toprak Havuzlarda Sülük Beslemek

Bu tür havuzlarda yapay olarak sülüklerin beslenebileceği üreyebileceği ortamlar oluşturulur. Havuzlar sülüklerin doğal ortam şartlarına göre sazlık, bataklık, organik maddelerce fazla bir şekilde doldurulur. Doğadan alınan sülükler hazırlanmış olan bu yapay havuzlara bırakılır.

" } ] }