{ "title": "Kafaya Sülük Koydurmak", "image": "https://www.suluk.gen.tr/images/Kafaya-Suluk-Koydurmak-34.jpg", "date": "21.01.2024 13:10:01", "author": "Özge Koçak", "article": [ { "article": "
Kafaya sülük koydurmak, nehir, göl ve ırmaklarda yaşayan, insan ve hayvanların toplardamarlarını temizlemek için kullanılan sülükler, eski çağlardan beri tedavi için kullanılmaktadır. Sülükler, insan ve hayvanları ısırarak, toplardamarda oluşan tıkanıklıklara iyi gelen, birikmiş kanı sulandıran ve dağıtan 105 farklı enzim salgılamaktadır. Derin tabakalardan vücudun en kirli kanını emmektedirler.

Sülükler eski yaralarda, egzama, sedef, mantar, yılancık gibi her türlü cilt hastalığında kullanılmaktadır. Ameliyat sonrasındaki yara izlerine, çürüklere ve çillere de konulabilmektedir. Varis ve basur gibi, damar tıkanıklığı ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan her durumlarda, tiroid, hipofiz, yumurtalık, prostat, rahim, kalp, karaciğer, akciğer, göz ve kulak hastalıklarında, fıtık, ateşli şişlikler, kangren gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Kafaya sülük koydurmak, yüz, kafa, göz travması sonrası göz tansiyonu, gözyaşı kanalı tıkanması, katarakt başlangıcı için göze yakın bölgelere, gözün dış veya iç köşesine, alt veya üst kapakçığına, çene altı ve şakaklara konulmaktadır. Sülüğün tedavi etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle ağır ilaçlar ve antibiyotikler kullanmak yerine kafaya sülük koydurmak gibi daha doğal yöntemlere başvurulmaktadır.

Kafaya sülük koydurma yapılırken dikkat edilmesi gereken hastalıklar

Kafaya sülük koydurma uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların biri hastanın anemi yani kansızlık sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanılmaması, pıhtılaşmaya engel herhangi bir hastalığının bulunmaması gerekir. Vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide veya bağırsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmemiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrasında da sülük koyma işlemi yapılmamalıdır.

Kafaya sülük koydurma işleminin yan etkileri nelerdir?

Sülük tedavisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkilerden biri, sülük koyma işleminin uygulandığı bölgede görülen kaşıntıdır. Bunun için yaklaşık 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterli olacaktır. Bunun dışında nadiren de olsa gelişebilecek, baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi sorunlarda doktora başvurun.

Kafaya sülük koydurma uygulamasında hastalıkların tedavisi nasıl yapılır?

Sülüklerin tedavi edici özellikleri, kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlenmiştir. Bu salgı, 100 ün üstünde biyoaktif madde içerir. Başlıca bu maddeler, kanın pıhtılaşmasını engelleyici, oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptirler. Ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tedavisini hızlandıran enzimlerdir.

Kafaya sülük koydurma uygulamasın zararları nelerdir?

Sülük tıp dünyasında sıkça başvurulan tedavi yöntemlerindendir. Çoğu insan sülük tedavisini iğrenç veya zararlı bulsalar da sülüğün sağlık için faydaları çok fazladır. Kafaya sülük koydurma işleminde sülük, vücutta hastalıklı alana bırakılarak uygulanmaktadır. Sülük hastalıklı alandaki pis kanı emerek bölgeyi temizlemektedir. Tedavi süresince sülükler, vücuttan 150 gram kadar pis kan emmektedir. Sülüklerin ağız kısmındaki bazı enzimlerin ağrı kesici etkileri vardır. Sülük bazı vakalarda işe yaramayabilir ya da bazı yan etkilere yol açabilir. İşe yaramamasının sebebi, ileri yaşlarda olmak, sigara kullanmak, küçük çocuklarda, parfüm kullanmak, cilt yapısı soğuk olan kişiler.
" } ] }