{ "title": "Evde Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.suluk.gen.tr/images/Evde-Suluk-Tedavisi-Nasil-Yapilir-72.jpg", "date": "19.01.2024 14:18:32", "author": "melek kulak", "article": [ { "article": "
Evde Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır, Sülük tedavisi uygulamalarında sülüğün nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak takip edilmesi gereken bazı prosüdürler vardır. Bu uygulama Uzman doktor eşliğinde yapılmalıdır. Sülük tedavisi uygulamasında temizlik ve hijyen kurallarına uymak son derece önemlidir.

Sülük Uygulamasında Gerekenler
Evde Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?

Birinci aşama; Tedavi edilecek bölge tuzlu su ile temizlenmelidir. Ardından ılık su ile yıkanmalıdır.

İkinci aşama; Şırınganın ucu kesilir ve deposuna sülük çekilir. Uygulayacağınız bölgeye şırınganın ucu tutulur. Isırma işlemi gerçekleştikten sonra şırınga yavaşça alınır. Şırınga atılır. Tahta kaşık yardımı ile sülük bölgeye yerleştirilir.

Üçüncü aşama; Sülüklerin hareketlerini kontrol altında tutmak için bir santimetrelik alana sargı bezi kullanırız.

Dördüncü aşama; Sülüğün başı tedavi edilecek yere doğru yönlendirilir. Hemen yapışacaktır. Eğer yapışmıyorsa kullanılmamış enjektör iğnesini yapışmasını istediğimiz bölgeye hafifçe batırıp kan akmasını sağlayabiliriz. Sülük kanın olduğu yere yapışır. Yapışmadığı taktirde başka bir sülük kullanabiliriz.

Beşinci aşama; Sülük yapıştığı yerde iyice şişene kadar kalmalıdır. Sülük doymuş olmalıdır. Uygulama sırasında sık sık sülükleri kontrol etmeliyiz.

Altıncı aşama; Sülükler genellikle 45 dakikada doymuş olurlar. Kendi kendilerine yapıştıkları yeri bırakıp ayrılırlar. Burada önemli olan nokta; sülüğü kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmemektir. Tedavi sonlanmadan sülüğü çekecekseniz az miktarda ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını sağlar.

Yedinci aşama; Sülüğün ısırdığı yer ve çevresi her gün dezenfekte edilmelidir. Kullanılmış ve kullanılmamış sülükler kesinlikle karıştırılmamalıdır.

Sülük Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler

Tedavinin başlangıcında hafif acı hissedilebilir. 4-10 Saat arası kanama (Sızıntı gibi) olabilir. Kızarıklık ve kaşıntı yaşanabilir. Nadiren olabilecekler; Enfeksiyon, geçici lenf bezi şişmeleri, geçici yer yer şişlikler, ısırma bölümlerinde kabuklanma gibi.

Evde Sülük tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Sülük tedavisi peygamber efendimiz tarafından da sıklıkla uygulanmış bir tedavi türüdür. Kan dolaşımı hastalıkları, ayak varisleri, basur (Hemoroid) darbe sonucu kan birikimi, romatizma, damar sertleşmesi, diş eti rahatsızlıkları, kas ağrıları, kas yaralanmalarında etkilidir.

" } ] }